Компанията

Кратка история на Радио СВ такси

Фирма Радио СВ Такси - ООД е основана през 1994 г - гр. София. 

Основна дейност на фирмата е предлагане на таксиметрови услуги на територията на гр. София. Първоначално фирмата е регистрирана със 66 съдружника. Всичките са били таксиметрови шофьори. Идеята е била да бъде изградена система за взаимопомощ. Системата за комуникация е била да се използват продаваните на пазара любителски радиостанции на честота 27MHz.
Името на фирмата идва от името на използвания CB Band ( СВ честота ). В момента броя на съдружниците е 18.

Фирма радио СВ такси се е развивала през годините, като винаги е била конкурентна на пазара и е залагала на иновативните технологии в сферата на комуникациите. Фирмата е спечелила доверието на клиентите със своята коректност и конкурентни цени. Постигането на тези резултати е в следствие от завишен вътрешен контрол и правилен мениджмънт на ръководството на Радио СВ такси, в менажирането на тарифите за лек таксиметров превоз през изминалите години. С цел подобряване на качеството на обслужване, Радио СВ такси - ООД е инвестирала в софтуер, специално разработен за нуждите на фирмата от български програмисти. Целта на тази иновативна технология е да се оптимизира работния процес, като драстично се намалява времето за изпълнение на поръчка.


Радио СВ Такси е единственната фирма, която разполага с лек таксиметров автомобил за превоз на инвалиди. Част от водачите в Радио СВ Такси, са преминали курс за безопасно шофиране и са сертифицирани от фирма Q&S
Фирма Радио СВ Такси - ООД осигурява работа на административен персонал - 7 човека, диспечери - 20 човека и на около 1000 автомобила.

В бъдеще фирма Радио СВ Такси - ООД, ще се постарае да повишава качеството на услугата, за да може всички клиенти, без изключение да бъдат усмихнати и доволни.

В началото на 2014 г., собствениците на Радио СВ Такси се поздравиха с 20 годишен юбилей, от създаването на фирмата.